29-06-07

Ecuador is in een woord; ZALIG!!!

Hej allemaal,

 

Ik hoop dat jullie allemaal een leuk begin van de vakantie achter de rug hebben; ik in ieder geval wel!

Eerlijk gezegd weet ik totaal niet hoe of wat ik allemaal moet vertellen, want ik heb hier al zo'n onbeschrijfelijk zalige momenten beleefd dat dat gewoon een onmogelijke zaak is.

 

Ik zal mss best gewoon beginnen bij het begin , want mijn aankomst en verwelkoming door mijn gastgezin zas echt een super begin van een tot hiertoe fantastische week. Mijn familie was superenthousiast aan het waaien en aan het lachen enzo naar mij. Ik kreeg direct een bos bloemen en een speciale ballon in mijn handen gedrukt. Dat was echt geweldig! In de auto op weg naar huis al superveel gebabbeld in maar liefst 4 talen (Duits, Frans, Engels en Spaans) en aangekomen een rondleiding in het huis gekregen en daarna na een lange dag in mijn nieuw bedje gekropen.

De volgende dag ben ik samen met Pablo naar een woud geweest. Dat was echt super. Dat was echt wel lachen ze, want hier in Ecuador bestaat er zoiets als "double sense". `s Middags gaan eten in een chic restaurantje en daarna naar een shoppingcenter (grootste van Quito) waa we iets gaan drinken zijn in "het cafe van de koe" (Alles was daar versierd in het thema van de koe; echt schatig!)

Zondag heb ik een priverondleiding van Pablo in het belangrijkste archeologische museum van de stad gekregen en daarna hebben we een bezoekje aan een artisanale markt gebracht. Dat was echt zoals ik het me dat voorstelde met indianen in de typische klederdracht. In Belgie zie je dat ook, maar is dat volledig uit de context getrokken. Dat is echt wel speciaal om die hier in hun natuurlijke habitat bezig te zien.

Maandag ben ik wederom naar een shoppingcenter geweest, maar naar een andere nl "el jardin". (Dat is echt wel raar ze: In slechts een week ben ik al 4 keer naar 3 verschillende geweest.) Ook heb ik vandaag mijn grootouders ontmoet. Dat zijn echt superlieve mensen, die superveel geduld hebben en mij enorm aanmoedigde om in het Spaans te praten. (Dat is echt wel moeilijk nog ze. Gelukkig kan mijn broer Engels ---> Ja, ja ik weet het het klinkt vreemd, maar nu ben ik toch blij dat die taal bestaat ze <---, een werknemer van mijn papa ook en mijn zus kan toch wat Frans.)

De eerste keer dat ik de bus nam was dinsdag oñ naar de YFU-orientatie te gaan. De bus is in Ecuador toch wel heel iets anders dan in Belgie. Je kan opstappen en afstappen waar je wil, maar ofdat je het op een veilige manier haalt is nog een andere vraag natuurlijk. Als meisje heb je nog geluk, maar de mannen die staan nog met een voet in de bus of ze is al terug vertrokken. Na de orientatie ben ik samen met Pablo en enkele Duitsers naar de coffee tree geweest waar ook een andere Vlaamse yfu-(jaar)studente, Susanne was. Dat was daar supergezellig. Het was al donker buiten; lichtjes die branden, wierook, muziekje en een tof vooral internationaal gesprek. Geweldig! Die avond was het ook de eerste keer dat ik de taxi nam. Bij ons is dat een luxe; hier wordt dat als iets heel normaal beschouwd! Dat kost hier dan ook twee keer niets.

Woensdag namiddag ben ik samen met mijn papa en zijn engelstalige werknemer een ijsje gaan eten in het shoppingcenter en hebben we hevig gesupporterd voor Ecuadoriaanse voetbalploeg, Het heeft niet mogen zijn, maar ze verloren met 2-3 tegen Chili. De sfeer die er hing was echt speciaal. Je voelt je echt verbonden....

Gisteren tot slot stond er een citytour met YfU op het programma. Dat was echt super!!! Zo heb ik bijvoorbeeld de mooiste kerk van Latijns-Amerika gezien. Het mag gezegd worden, die was echt schitterend met al dat goud; niet met woorden te beschrijven. Ook hebben we de "Heilige Maagd" beklommen. Helemaal bovenaan was het superkoud, maar het uitzicht was geweldig. Zo mooi!!!!!! 's Avonds nog naar de verjaardag van Kristina geweest, die 19 werd. Ook dat was super om mee te maken. Iedereen maar dansen en zingen (Ja, ja ik heb helemaal alleen "lang zal ze leven" moeten zingen.). En ik maar lachen, want dat is niet echt iets voor mij............. Uiteindelijk toch los gekomen en alles gegeven..... Zalig!!!!!

 

Zo dit was mijn supergeweldige week hier in het land aan de evenaar....

Als je nog iets wil weten.... aarzel niet en ask me!!!!

 

Dikke kus,

Sofie

 

22:48 Gepost door Sofie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.