06-07-07

Genieten......

Hej,

Ik heb weeral een drukke, maar geweldige week achter de rug!

Vrijdag ben ik naar het zwembad geweest. Dat was echt één grote belevenis! Wist je dat er voor vrouwen en mannen aparte kleedruimtes en douches voorzien zijn? Dat je een badmuts moet dragen? En dat je je strandslippers niet mag vergeten?

Wie het dorpje Mindo kent als het vogelparadijs kwam vorige zaterdag bedrogen uit.... Mindo staat bekend om zijn prachtige watervallen, natuur en... vogels. Dat laatste vond ik echter nogal vreemd, want na een tocht van een tweetal uur door de woeste natuur had ik amper één vogeltje gezien .

Zondag is natuurlijk de dag bij uitstek om een misviering bij te wonen. Dat heb ik dan ook samen met mijn familie gedaan, omdat ik de verschillen tussen de Ecuadoriaanse mis en de Belgische wel eens wou weten. En ja; er zijn wel degelijk verschillen. Zo kan je  zonder problemen de kerk te laat binnenstappen zonder vreemde blikken (Velen hebben ons voorbeeld trouwens gevolgd!) toegewerpt te krijgen. Bij het (al dan niet op tijd) binnenkomen kniel je eerst en  krijg je vervolgens onmiddellijk een "programma" in je handen gedrukt. Verloopt het te "Communie" gaan niet zo gestructureerd als bij ons en gaan er zelfs velen geen hostie halen. En zitten de kerken nog goed vol en niet alleen met oude(re) mensen.... Die avond zal me altijd bijblijven als een streling voor het oog... Mijn papa en zus namen me namelijk mee voor een "citytour by night". Die kerken waren echt supermooi versierd met lichtjes in verschillende kleuren... Echt sprookjesachtig!!!!

Maandag heb ik samen met Anne (andere Vlaamse) en Jacob (Amerikaan) eens echt de toerist uitgehangen en zijn we naar "Avenida de Amazonas" (de toeristenstraat bij uitstek) getrokken. Maar we zijn braaf geweest hoor!!! (Ik heb zelfs niets gekocht !!!)

Ook naaien heeft voor mij geen geheimen meer. In "el museo de la ciudad" was er namelijk een tijdelijke tentoonstelling over waar de geschiedenis, soorten, ... voorgesteld waren. En ja, iedereen mag het weten; Pablo is een Inca  en ik een Romaan ....

4 juli 2007 was dé dag dat ik té vroeg moest opstaan (6u30 in de vakantie ) om naar de yfu-office te gaan. We gingen namelijk naar "mitad del mundo" (= midden van de wereld). Ik heb daar dus op de evenaar gestaan he!!! Dat is echt wel vreemd om te beseffen!!!

 

Tot de volgende!!!!

Sofie

 

01:03 Gepost door Sofie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hola!

Leuk om je avonturen mee te kunnen beleven. Quito is echt wel een mooie stad ; )
Mijn broertje verblijft tot eind deze maand ook in Ecuador maar dan wel in Guayaquil ( de 2de grootste stad ) bij mijn familie.
Ga je daar is langsgaan?
Nu ja ik hoor nog wel iets van je,
Geniet daar zoveel je kan, want hier in België je kan het al raden is er alleen maar regen regen en nog is regen.Dus tot nu toe mis je hier nog niks ; )
Wedden dat wanneer wij naar Argentinië vertrekken over een maand er opeens een hittegolf zal uitbreken ofzo?Dat zou zo typisch zijn : ) soit..
Amuse!
Diana

Gepost door: Diana | 06-07-07

Hej sofie, amai je beleeft er echt de tijd van je leven, ik hoop dat het zo verder zal gaan. En kun je al een beetje spaans spreken?
Ik heb al een brief gestuurd, hopelijk komt die nog aan als je er nog zit. Ik ga je avonturen nog op de voet volgen en er zullen meer reacties volgen
vriendelijke groetjes jade

Gepost door: Jade | 09-07-07

Ook volop avonturen aan het beleven op je cultuurbad net zoals Birthe e.a. momenteel precies! Goh, amuseer u heel goed he! En geniet van het goede weer als dat er is want hier is het niet zo!
Doei groetjes

Gepost door: Annechien | 09-07-07

Heej Sofie,
Je hebt percies al veel meegemaakt in Ecuador en hebt je al goed geamuseerd! Het weer ziet er ook goed uit, zo is toch op de foto's te zien!! Hier is het wat minder, regen, bewolkt weer, onweer en af en toe eens een blauwe hemel!
Zo wordt het dit weekend rond de 30° (zeggen ze)
Hopelijk beleef je in Ecuador nog de tijd van je leven, waar ik zeker ni aan twijfel!

Groetjes Lynne

ps. Als je in de luchthaven van NY bent, denk dan aan mij hé:)

Gepost door: Lynne | 11-07-07

De commentaren zijn gesloten.