16-07-07

Expeditie Robinson gaat verder .... in Ecuador!!!!

Hej allemaal,

 

Vorige week ben ik 4 dagen naar de Oriente (regenwoud) geweest en wat ik daar allemaal meegemaakt heb, zijn dingen om nooit meer te vergeten!!!

Op de één of andere manier voelde ik me precies betrokken bij een nieuwe reeks van Expeditie Robinson. Dat was echt speciaal om te ervaren. Na een busreis van meer dan 5 uur kwamen we aan op een soort parking waar een rivier naast was... En daar moesten we met bagage en al een (niet echt stabiel) bootje in om naar onze eindbestemming het hotel ( http://www.surtrek.ec/la_casa_del_suizo.html) te varen. Tijdens deze boottrip van ongeveer 20 minuten kwam ik echt ogen te kort... Zulke mooie uitzichten!!! Echt schitterend!!! Het genieten was echter nog niet afgelopen... De kamer (die ik met de Vlaamse Anne deelde) was echt als een paradijs... Er stonden wel geen ramen in  , maar dit werkte juist superrelaxerend... Het geluid van stromend water werkte echt als een soort rustgevende therapie.... Ook de hangmat deed een duit in het zakje... Echt supergoede gesprekken gehad daar op ons klein terrasje ver weg van de stresserende wereld.... Ook het eten kon me wel bekoren... Dat was echt te lekker ( En eindelijk eens iets anders dan alleen rijst en kip ) !!! Niet normaal!!! En vooral veel te veel!!! Maar ja, een mens leeft maar één keer zeker ?! In de namiddag was het wel even terug back to reality. En dat was hard; geloof me!!! Toen werd ik echt wel met armoede geconfronteerd (krotten, paalwoningen, kinderarbeid, blootvoets, ...). We zijn toen namelijk naar het dorpje gewandeld, waar we een huis hebben kunnen betreden. En voor mij was het moeilijk te begrijpen en te geloven dat mensen op deze manier (nog) (kunnen) leven!!! Om deze, toch wel, cultuurschok, van ons af te spoelen, hebben we bij terugkomst een duik in het zwembad genomen. Dat was toch echt wel nodig!!!!

Woensdag begon met een overheerlijk ontbijt om daarna met een goed gevulde maag een volgend avontuur aan te vatten. We zijn naar AmiZOOnica geweest. Dat is een vrijwilligersproject waarbij men dieren die moeilijkheden ondervinden om te overleven in het oerwoud opvangt. Daarna met het bootje naar een ander deel van de Oriente voor een echte tocht. Hier kwam spijtig genoeg echter snel een einde toen we werden aangevallen door een groep insecten. De helft van de groep werd gestoken; de Belgen bleven gelukkig gespaard !!! In de namiddag werd er daarom besloten om het wat rustiger aan te doen met een bezoek aan een vlindertuin.

Donderdag was echt een supergeweldige dag!!! In de voormiddag hebben we een tocht van ongeveer 2 uur gemaakt in het oerwoud. En nu kwamen we niet op de gewone manier terug (lees bootje). Nee, we zijn met een vlot teruggevaren! Iedereen was kletsnat, maar gelachen dat we hebben!!! Echt super!!! In de namiddag zijn we goudzoekers een bezoekje gaan brengen. En ook dat was best schrijnend. Die mensen werken namelijk van `s morgens tot `s avonds voor amper 7 Dollar!!! Daarna hebben we nog van ons laatste dagje genoten door eens echt de toerist uit te hangen (lees luieren, zonnen, zwemmen, .., genieten).

Vrijdag was ons avontuur weeral gedaan en was het terug tijd om naar huis gaan... Maar één ding is zeker; dit pakken ze me nooit meer af!!!

 

Groetjes en tot de volgende!!!

Dikke kus,

Sofie

 

00:09 Gepost door Sofie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Amai! Amai seg Sofie, uw foto's maken alles nog eens zoveel sterker. Moet echt prachtig zijn! Geniet er nog volop van!

Gepost door: Annechien | 16-07-07

heuy,
kzit hier zelf op verlof in france ook goe weer maar als ge da van ginder zie zitte hier wel te kwijlen ze:d

amuzeer u nog ginder he

gtrz en kus
maarten

Gepost door: maarten | 18-07-07

De commentaren zijn gesloten.