22-07-07

Ecuador... blijft verrassen!!!

Hej,

 

Deze week heb ik weer heel wat nieuwigheden ontdekt.... Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat we helemaal geen brievenbus hebben !!! Ik vroeg mijn broer dan ook onmiddellijk hoe ze dan post konden ontvangen. Hij wist mij te vertellen dat ze dat gewoon naar het adres van het werk van zijn papa stuurde (Dat gelegen is in de stad, terwijl ik maar in de vallei woon...). Ik vond dat echt vreemd... "Die mensen die hier in de vallei wonen die ontvangen geen post?", was mijn logische volgende vraag. Maar daar kon hij mij echter geen antwoord opgeven... De kans dat ik hier ooit brieven ontvang is dus bijzonder klein!!!

Wist je trouwens ook al dat Ecuadorianen op allerlei mogelijke manieren geld proberen te verdienen? Aan de kassa in de supermarkt staan er mensen die je zakjes inladen, die ze vervolgens naar je wagen brengen... in ruil voor een beetje geld... Of parkeerwachters die je auto in het "oog" houden... Al geloof ik daar niet veel van... Ook in een restaurant of in een museum wordt een fooi verwacht... Of in de bus is er niet alleen de chauffeur, maar is er ook een extra "werkkracht" die het geld ophaalt... Echt vreemd!!! Of ze gaan gewoon met je geld lopen zoals mijn broer deze week aan de zee overkwam... Het ging wel maar over een dollar, maar toch... Eerlijk is eerlijk!!!

Van woensdag tot vandaag (zaterdag) zijn we namelijk met de hele familie naar zee geweest waar we een appartement gehuurd hadden... En gisteren gingen we in de namiddag eens de welbekende "banaan" op het water uittesten... Na afloop waren ze (de verhuurders) echter gaan lopen... dus konden we naar onze overschot fluiten !!! Maar ja, dat is het leven zeker???

Nog een weetje, maar eigenlijk niet zo fijn is ... dat we (Anne en ik) maandag pannenkoeken probeerden te bakken... Met de nadruk op probeerden... De eerste mislukte zoals altijd het geval is, niet? Maar ook de tweede, de derde, ... waren niet zoals het zou moeten zijn... (Uiteindelijk was er toch een gelukte !!!)De smaak was ok, de vorm echter niet... Conclusie is dat de Ecuadoriaanse pannen niet gemaakt zijn om overheerlijke, goedgevormde pannenkoeken te bakken... Maar dat lieten we gelukkig niet aan ons hart komen... Ons geamuseerd hebben we en gelachen ook  ... en dat is het belangrijkste!!!

 

Zo, nog een kleine 2 weken en ik sta alweer gepakt en gezakt in Zaventem, maar eerst ga ik er hier nog een beetje van proberen te genieten, want 4 augustus zal er snel zijn....

 

Dikke kus,

Sofie

04:26 Gepost door Sofie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.