27-07-07

 Een bewogen week...

Hej allemaal,

 

Ik zal nu maar al voor de zekerheid een berichtje posten, want de komende dagen belooft het weer hectisch te worden. Morgen staat er een bezoek aan de markt in Otavalo met YFU op het programma en in het weekend ga ik 2 dagen naar Colombia. En misschien (al staat dat nog niet vast) ga ik ook nog een dag naar Baños.

Zondagochtend werd ik gewekt door mijn "mama", omdat mijn mama uit Belgie belde. Dat was wel leuk om ze na 3 weken nog eens te horen en ook met mijn zus heb ik nog een leuke babbel gedaan. Daarna ben ik samen met Pablo en Vero naar de artisanale markt geweest, omdat mijn broer nog iets voor zijn gastgezin in Duitsland wou kopen (Hij was er vorig jaar, maar dan voor een schoolprogramma.). Daar kwam ik Ieva (Letland) tegen die me vertelde hoe fantastisch de reis naar de Galapagoseilanden was geweest... Ze had zelfs met zeehonden gezommen... En dat moet volgens mij echt wel super zijn!!! Daarna heb ik samen met Anne een taxi naar "Museo del Aqua" genomen waar we "Danza Ritual" gezien hebben. Dat was echt wel de moeite!!! Met al die watereffecten en verrassende wendingen.... Echt super!!!

Maandag zijn we (Susanne, Anne en ik) terug naar Plaza de Foch geweest waar we een overheerlijke, maar echt overheerlijke chocomelk met marsmellows hebben veroberd. Dat was echt genieten!!!

"Téléferico" (een soort kabelbaan) stond dinsdag op het YFU-programma. Eerlijk gezegd was dat niet echt "big deal". Eerst gingen we dus naar boven (redelijk logisch ), dan hebben we daar een beetje rondgelopen (Je had er wel een mooi uitzicht; dat is waar!!!), gegeten en daarna zijn we terug naar beneden gegaan... Hebben we daar nog een beetje van de zon genoten en zijn daarna terug huiswaarts gekeerd. ---> Ik vond het best tof, maar als je die wachtrijen zag dan verwachtte je toch meer... Gelukkig mochten wij in de "Expressrij" wachten (wat wel duurder was, maar ja), zodat we na 5 minuutjes toch in een bolletje konden plaatsnemen...

Gisteren was het me toch weer mijn dagje zenne. `s Middags was ik samen met mijn zus en papa gaan lunchen... Natuurlijk was ik mijn handtas vergeten; dus wij na de lunch met Carlos (een werknemer van papa) terug naar huis (Mijn zus moest toch thuis afgezet worden; dus zo erg was het nu ook weer niet .). Daarna vroeg Carlos waar ik naartoe ging. Ik zei dat ik had afgesproken met een paar vriendinnen in Quicentro en ik vroeg ofdat hij me aan de katholieke universiteit kon afzetten, want dan kon ik daar de bus nemen. Hij stelde voor om me ineens naar Quicentro te brengen. Maar ik zei dat dat niet nodig was... al had ik dat beter wel gedaan! Ik was namelijk veel te vroeg afgestapt, maar uiteindelijk na ongeveer 30 minuten wandelen en het 3 keer te vragen was ik er dan toch geraakt! Oef!!!

En deze ochtend ben ik naar de markt van Santa Clara geweest, waar ik ook een hele story heb meegemaakt, maar die zal ik jullie wel besparen!!!

 

Zo, je ziet het; ik amuseer me hier nog altijd geweldig en zal het dan ook spijtig vinden als ik 2 augustus op de kalender zie verschijnen... Maar ja, aan alle mooie liedjes komt een einde, hé!!!

 

Dikke kus,

Sofie

02:35 Gepost door Sofie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-07-07

Ecuador... blijft verrassen!!!

Hej,

 

Deze week heb ik weer heel wat nieuwigheden ontdekt.... Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat we helemaal geen brievenbus hebben !!! Ik vroeg mijn broer dan ook onmiddellijk hoe ze dan post konden ontvangen. Hij wist mij te vertellen dat ze dat gewoon naar het adres van het werk van zijn papa stuurde (Dat gelegen is in de stad, terwijl ik maar in de vallei woon...). Ik vond dat echt vreemd... "Die mensen die hier in de vallei wonen die ontvangen geen post?", was mijn logische volgende vraag. Maar daar kon hij mij echter geen antwoord opgeven... De kans dat ik hier ooit brieven ontvang is dus bijzonder klein!!!

Wist je trouwens ook al dat Ecuadorianen op allerlei mogelijke manieren geld proberen te verdienen? Aan de kassa in de supermarkt staan er mensen die je zakjes inladen, die ze vervolgens naar je wagen brengen... in ruil voor een beetje geld... Of parkeerwachters die je auto in het "oog" houden... Al geloof ik daar niet veel van... Ook in een restaurant of in een museum wordt een fooi verwacht... Of in de bus is er niet alleen de chauffeur, maar is er ook een extra "werkkracht" die het geld ophaalt... Echt vreemd!!! Of ze gaan gewoon met je geld lopen zoals mijn broer deze week aan de zee overkwam... Het ging wel maar over een dollar, maar toch... Eerlijk is eerlijk!!!

Van woensdag tot vandaag (zaterdag) zijn we namelijk met de hele familie naar zee geweest waar we een appartement gehuurd hadden... En gisteren gingen we in de namiddag eens de welbekende "banaan" op het water uittesten... Na afloop waren ze (de verhuurders) echter gaan lopen... dus konden we naar onze overschot fluiten !!! Maar ja, dat is het leven zeker???

Nog een weetje, maar eigenlijk niet zo fijn is ... dat we (Anne en ik) maandag pannenkoeken probeerden te bakken... Met de nadruk op probeerden... De eerste mislukte zoals altijd het geval is, niet? Maar ook de tweede, de derde, ... waren niet zoals het zou moeten zijn... (Uiteindelijk was er toch een gelukte !!!)De smaak was ok, de vorm echter niet... Conclusie is dat de Ecuadoriaanse pannen niet gemaakt zijn om overheerlijke, goedgevormde pannenkoeken te bakken... Maar dat lieten we gelukkig niet aan ons hart komen... Ons geamuseerd hebben we en gelachen ook  ... en dat is het belangrijkste!!!

 

Zo, nog een kleine 2 weken en ik sta alweer gepakt en gezakt in Zaventem, maar eerst ga ik er hier nog een beetje van proberen te genieten, want 4 augustus zal er snel zijn....

 

Dikke kus,

Sofie

04:26 Gepost door Sofie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-07-07

Foto`s (Oriente)

05440115e6ba6

Uitzicht
 
05440510a3306

Het zwembad
 
05460371b0389

Ferro (vrijwilligster), Sofie, Jacob (VS), Ieva (Letland), Khadi (Estland) in een paalwoning
 

05473340a835d

Sofie, Ieva (Letland), Hanna (Estland), Khadi (Estland) en Ferro (vrijwilligster) in het oerwoud
 
054402271c8c0

AmaZOOnica
 
0544031140b20

AmaZOOnica
 
0547334172ce1

Onze gids in het oerwoud
 
0544015803245
Uitzicht
 
0545781444904

Goudzoekers
 
054575936cc23

Jacob (VS) en Ferro (vrijwilligster) in bootje

00:24 Gepost door Sofie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Expeditie Robinson gaat verder .... in Ecuador!!!!

Hej allemaal,

 

Vorige week ben ik 4 dagen naar de Oriente (regenwoud) geweest en wat ik daar allemaal meegemaakt heb, zijn dingen om nooit meer te vergeten!!!

Op de één of andere manier voelde ik me precies betrokken bij een nieuwe reeks van Expeditie Robinson. Dat was echt speciaal om te ervaren. Na een busreis van meer dan 5 uur kwamen we aan op een soort parking waar een rivier naast was... En daar moesten we met bagage en al een (niet echt stabiel) bootje in om naar onze eindbestemming het hotel ( http://www.surtrek.ec/la_casa_del_suizo.html) te varen. Tijdens deze boottrip van ongeveer 20 minuten kwam ik echt ogen te kort... Zulke mooie uitzichten!!! Echt schitterend!!! Het genieten was echter nog niet afgelopen... De kamer (die ik met de Vlaamse Anne deelde) was echt als een paradijs... Er stonden wel geen ramen in  , maar dit werkte juist superrelaxerend... Het geluid van stromend water werkte echt als een soort rustgevende therapie.... Ook de hangmat deed een duit in het zakje... Echt supergoede gesprekken gehad daar op ons klein terrasje ver weg van de stresserende wereld.... Ook het eten kon me wel bekoren... Dat was echt te lekker ( En eindelijk eens iets anders dan alleen rijst en kip ) !!! Niet normaal!!! En vooral veel te veel!!! Maar ja, een mens leeft maar één keer zeker ?! In de namiddag was het wel even terug back to reality. En dat was hard; geloof me!!! Toen werd ik echt wel met armoede geconfronteerd (krotten, paalwoningen, kinderarbeid, blootvoets, ...). We zijn toen namelijk naar het dorpje gewandeld, waar we een huis hebben kunnen betreden. En voor mij was het moeilijk te begrijpen en te geloven dat mensen op deze manier (nog) (kunnen) leven!!! Om deze, toch wel, cultuurschok, van ons af te spoelen, hebben we bij terugkomst een duik in het zwembad genomen. Dat was toch echt wel nodig!!!!

Woensdag begon met een overheerlijk ontbijt om daarna met een goed gevulde maag een volgend avontuur aan te vatten. We zijn naar AmiZOOnica geweest. Dat is een vrijwilligersproject waarbij men dieren die moeilijkheden ondervinden om te overleven in het oerwoud opvangt. Daarna met het bootje naar een ander deel van de Oriente voor een echte tocht. Hier kwam spijtig genoeg echter snel een einde toen we werden aangevallen door een groep insecten. De helft van de groep werd gestoken; de Belgen bleven gelukkig gespaard !!! In de namiddag werd er daarom besloten om het wat rustiger aan te doen met een bezoek aan een vlindertuin.

Donderdag was echt een supergeweldige dag!!! In de voormiddag hebben we een tocht van ongeveer 2 uur gemaakt in het oerwoud. En nu kwamen we niet op de gewone manier terug (lees bootje). Nee, we zijn met een vlot teruggevaren! Iedereen was kletsnat, maar gelachen dat we hebben!!! Echt super!!! In de namiddag zijn we goudzoekers een bezoekje gaan brengen. En ook dat was best schrijnend. Die mensen werken namelijk van `s morgens tot `s avonds voor amper 7 Dollar!!! Daarna hebben we nog van ons laatste dagje genoten door eens echt de toerist uit te hangen (lees luieren, zonnen, zwemmen, .., genieten).

Vrijdag was ons avontuur weeral gedaan en was het terug tijd om naar huis gaan... Maar één ding is zeker; dit pakken ze me nooit meer af!!!

 

Groetjes en tot de volgende!!!

Dikke kus,

Sofie

 

00:09 Gepost door Sofie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-07-07

Nog meer fotootjes (Mitad del Mudo)

5105945bd30e
Anne, Hanna en Sofie
 

5106198f8ee5
Evenaarsmonument
 

5106318caee1
Uitzicht
 

510624915e30
Uitzicht
 

510633659d54
Typisch winkeltje
 

51062032284d
Dé groep
 

510631145656
 

03:52 Gepost door Sofie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-07-07

Genieten......

Hej,

Ik heb weeral een drukke, maar geweldige week achter de rug!

Vrijdag ben ik naar het zwembad geweest. Dat was echt één grote belevenis! Wist je dat er voor vrouwen en mannen aparte kleedruimtes en douches voorzien zijn? Dat je een badmuts moet dragen? En dat je je strandslippers niet mag vergeten?

Wie het dorpje Mindo kent als het vogelparadijs kwam vorige zaterdag bedrogen uit.... Mindo staat bekend om zijn prachtige watervallen, natuur en... vogels. Dat laatste vond ik echter nogal vreemd, want na een tocht van een tweetal uur door de woeste natuur had ik amper één vogeltje gezien .

Zondag is natuurlijk de dag bij uitstek om een misviering bij te wonen. Dat heb ik dan ook samen met mijn familie gedaan, omdat ik de verschillen tussen de Ecuadoriaanse mis en de Belgische wel eens wou weten. En ja; er zijn wel degelijk verschillen. Zo kan je  zonder problemen de kerk te laat binnenstappen zonder vreemde blikken (Velen hebben ons voorbeeld trouwens gevolgd!) toegewerpt te krijgen. Bij het (al dan niet op tijd) binnenkomen kniel je eerst en  krijg je vervolgens onmiddellijk een "programma" in je handen gedrukt. Verloopt het te "Communie" gaan niet zo gestructureerd als bij ons en gaan er zelfs velen geen hostie halen. En zitten de kerken nog goed vol en niet alleen met oude(re) mensen.... Die avond zal me altijd bijblijven als een streling voor het oog... Mijn papa en zus namen me namelijk mee voor een "citytour by night". Die kerken waren echt supermooi versierd met lichtjes in verschillende kleuren... Echt sprookjesachtig!!!!

Maandag heb ik samen met Anne (andere Vlaamse) en Jacob (Amerikaan) eens echt de toerist uitgehangen en zijn we naar "Avenida de Amazonas" (de toeristenstraat bij uitstek) getrokken. Maar we zijn braaf geweest hoor!!! (Ik heb zelfs niets gekocht !!!)

Ook naaien heeft voor mij geen geheimen meer. In "el museo de la ciudad" was er namelijk een tijdelijke tentoonstelling over waar de geschiedenis, soorten, ... voorgesteld waren. En ja, iedereen mag het weten; Pablo is een Inca  en ik een Romaan ....

4 juli 2007 was dé dag dat ik té vroeg moest opstaan (6u30 in de vakantie ) om naar de yfu-office te gaan. We gingen namelijk naar "mitad del mundo" (= midden van de wereld). Ik heb daar dus op de evenaar gestaan he!!! Dat is echt wel vreemd om te beseffen!!!

 

Tot de volgende!!!!

Sofie

 

01:03 Gepost door Sofie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Fotootje

0492673126133
 

00:06 Gepost door Sofie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |